Namo pridavimas valstybinei komisijai

Valstybinei komisijai reikalingi visi dokumentų rinkiniai, kurį savininkas pateikia atitinkamai institucijai kaip įrodymą, kad namas atitinka visi teisinius reglamentus. Jis naudojamas, kai šių dokumentų nėra iš kito šaltinio, pavyzdžiui, statybų tikrinimo agentūros.

Namo pridavimas gali būti sąskaita už statybines medžiagas, statybininko pažymėjimas, patvirtinantis, kad statyba buvo baigta pagal reglamentus, arba pažyma, kurioje teigiama, kad konkretūs statybos darbai buvo atlikti ir už juos sumokėta pagal reglamentą. Šio dokumento tikslas yra pagrįsti nuostatų laikymąsi.

Namo pridavimas gali būti prašomas skirtingais statybos etapais, būtent:

1. Gaunant statybą leidžiantį dokumentą

2. Rengiant projekto sąmatą ir teikiant ją valstybės komisijai, atsakingai už valstybės pagalbos kontrolę, pateikus projekto sąmatą arba gavus šios komisijos patvirtinimą, kad sąmatos teikti nereikia.

3. Prieš pradedant statybos darbus, kreipiantis dėl statybos leidimo.

4. Rengiant statybos darbų sąmatą.

5. Pateikiant prašymą dėl leidimo statybai

6. Prieš pradedant statybos darbus, pateikiant prašymą atnaujinti ar pakeisti būsto paskirtį arba dėl rekonstrukcijos darbų

7. Bet kurioje kitoje įstatymų nustatytoje situacijoje ir architekto prašymu prieš kreipiantis dėl leidimo statyti

8. Prašant patvirtinimo būsto ir rekonstrukcijos projektams pagal Tikslinių priemonių programą arba pagal savivaldybių rekonstrukcijos ir plėtros planą, šių savivaldybių, regioninių valstybės administracinių institucijų prašymu arba jų iniciatyva

Paprastai prieš pradėdami statybos darbus, savininkai turėtų pateikti viso namo paraišką. Tai ypač svarbu projektavimo etape, nes būtent šiame etape svarbiausi dokumentai, kuriuos sudaro namo pridavimas. Tačiau projektuotojams geriausia būti viso statybų projekto architektu. Tokiu būdu architektas gali bet kada parengti viso namo pateikimą ir pasirūpinti visomis detalėmis, kurios gali būti aptartos iš anksto.

Raktažodžiai:

namo pridavimas, namo pridavimas kaina, namo pridavimas klaipeda, namo pridavimas kaune, namo pridavimo kaina