אונטערשייד צווישן ווערסיעס פון "על זשאזירא"

אינהאַלט אויסגעמעקט אינהאַלט צוגעלייגט
אין תקציר עריכה
Katarsko spodbujanje Muslimanske bratovščine, mednarodne sunitske islamistične organizacije, katere palestinska veja je Hamas, je vez med Katarjem, Hamasom in talibani. Dolga leta je Al Džazira zagotavljala platformo duhovnemu svetovalcu Bratovščine šejku Jusufu al-Karadaviju, s katere je bruhal svoja ekstremistična in antisemitska stališča. Očitni proekstremistični komentarji novinarjev Al Jazeere Med majskim konfliktom med Izraelom in Hamasom je Al Jazeera zagotovo prispevala svoj delež k...
טאַגן: צוריקגעשטעלט מאביל־רעדאַקטירונג מאביל וועב־רעדאקטירונג
שורה 1:
'''על-זשאזירא''' איז אן [[אראבער|אראבישער]] [[טעלעוויזיע סטאנציע]], באזירט אין [[דאכא]], [[קאטאר]].
Katarsko spodbujanje Muslimanske bratovščine, mednarodne sunitske islamistične organizacije, katere palestinska veja je Hamas, je vez med Katarjem, Hamasom in talibani. Dolga leta je Al Džazira zagotavljala platformo duhovnemu svetovalcu Bratovščine šejku Jusufu al-Karadaviju, s katere je bruhal svoja ekstremistična in antisemitska stališča.
 
Očitni proekstremistični komentarji novinarjev Al Jazeere
 
Med majskim konfliktom med Izraelom in Hamasom je Al Jazeera zagotovo prispevala svoj delež k vojnim prizadevanjem Hamasa, saj so njeni novinarji vlagali pristranska in v nekaterih primerih izmišljena poročila. Vlogo Al Jazeere kot glasnika Hamasa je tiho priznal nihče drug kot vodja Hamasa v Gazi Yahya Sinwar, ki je pozdravil "junaške fedajine" [požrtvovalne bojevnike] Al Jazeere, ker so zagotovili "najboljšo prižnico za točen glas našim položaj in [prikazati] zločine okupacije."
 
Če to ni bila dovolj neizmerna pohvala, je Sinwarjev namestnik televizijski mreži Al Jazeera podelil priznanje za "zgledno poročanje" o konfliktu. Vse to bi bilo komično, če ne bi imela resnih geopolitičnih posledic vloge Al Jazeere v katarskih spletkah.
 
Medtem ko Al Jazeera zaposluje novinarje, ki zagotavljajo visokokakovostno, natančno in profesionalno poročanje in analize o nekaterih vprašanjih, ti preprosto pomagajo ohranjati videz verodostojnosti organizacije, katere kršitev osnovnih standardov novinarstva je ogromno.
{{טיווינייעס}}
{{טעלעוויזיע-שטומף}}